Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de nachtlenzen je vorm van je ogen. De nachtlenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op je traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Nachtlenzen zijn een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om te kunnen sporten of als je geen bril wilt dragen. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Zijn je ogen geschikt voor nachtlenzen?

Voordat je nachtlenzen kan gaan dragen, moet onze contactlensspecialist  beoordelen of jouw ogen geschikt zijn voor nachtlenzen. Niet voor iedereen zijn nachtlenzen de juiste contactlenzen oplossing. Nachtlenzen corrigeren alleen min-sterktes tot een sterkte van -4. Maak met ons een afspraak om te kijken of nachtlenzen geschikt zijn voor jouw ogen. Voor het aanmeten van nachtlenzen maken we een 3-d foto van je ogen.

 

Het is essentieel om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Verder verrichten we een oogmeting om je sterkte te bepalen. Met deze gegevens worden Nachtlenzen gemaakt die precies op maakt gemaakt zijn voor jouw ogen en de correctie die jij nodig hebt.

 

Een paar dagen na het aanmeten van de lenzen zijn de nachtlenzen klaar en kan je deze ophalen. Als je nog nooit lenzen gedragen hebt leggen we je uitgebreid uit hoe je de nachtlenzen inzet, uithaalt en hoe je de lenzen schoonmaakt.


Eerste nachtlens controle

De eerste controle is nadat u 1 tot 3 nachten de nachtlenzen heeft gedragen. We bekijken of uw  lenzen 's nachts goed gezeten hebben en of de correctie van uw ogen op de juiste manier lijkt te gaan. 

Tweede  lenzen controle

Na een week controleren wij opnieuw uw nachtlenzen. We bekijken dan  in hoeverre uw sterkte al gecorrigeerd is en of alles naar verwachting gaat.

Derde nachtlens controle

Na 3 weken is er weer een vervolgcontrole. We maken dan opnieuw een 3-d plaatje van uw ogen waarmee  we duidelijk kunnen bepalen of de correctie van je ogen door de nachtlenzen volgens plan verloopt. Tegen deze tijd is je zicht helemaal scherp!