Zachte lenzen, wat u allemaal moet weten...

Zachte lenzen hebben een hoog draagcomfort. Je voelt ze bijna niet. Zachte contactlenzen hebben echter een kortere levensduur dan harde contactlenzen, waardoor ze uiteindelijk wat duurder uitkomen. Per stuk zijn zachte lenzen goedkoper dan harde lenzen. Voor het gebruik van zachte lenzen is wel meer contactlensvloeistof nodig dan bij harde contactlenzen. U kunt zachte lenzen als daglenzen, 2-weekslenzen of maandlenzen aanschaffen.

 

Zachte contactlenzen laten aanmeten?

Zachte lenzen kan je niet zomaar ergens uit het schap halen en op je oog zetten. Bij diverse drogisterijketens en andere winkels liggen verpakkingen met zachte lenzen. Helaas weet je niet wat je in je oog stopt en je kan er op termijn je oog permanent beschadigen. 

Doordat je eventueel een verkeerde pasvorm of verkeerd materiaal neemt kan het zijn dat je oog te weinig zuurstof krijgt waardoor er problemen kunnen ontstaan. 

Laat daarom ook je zachte lenzen aanmeten door een expert. Ook al heb je maar een lage sterkte. 

Wij zoeken met setje proeflenzen altijd naar de juist passende lens voor jou.

 

- Een aanmeting van zachte lenzen kost €45. Bij heel veel lenzen zit er voor die prijs ook een preofset lenzen bij. Mocht je nog nooit lenzen hebben gedargen dan leggen we precies uit hoe het moet. Je moet ze hier in de winkel een keer hebben ingezet uit uitgehaald wil je ze mee mogen nemen.

Tevens doen we voor die €45 een controle na een bepaalde periode. Alles gaat in overleg met je.

Heeft u al contactlenzen?

contactlenzen aan laten meten amsterdam
Contactlenzen aanmeten, een vak op zich.

 

Maak dan een contactlens afspraak dan controleren wij uw huidige lenzen. Heeft u uw contactlens gegevens? Neem deze dan mee. Heeft u geen contactlens gegevens meer? Dan meten we de sterkte en de bolling van uw oog opnieuw aan.

 

Vakkundig contactlens advies van onze contactlensspecialisten

De contactlens specialist adviseert u uitgebreid over de mogelijkheden. Als u uw contactlenzen bij ons koopt dan zijn de controles gratis!

 

Bel ons gerust voor een afspraak op 020 - 428 90 12 of vul ons contactformulier in.