zonnebril op sterkte

een zonnebril op sterkte laten maken?

Een zonnebril op sterkte, onmisbaar tijdens het autorijden! Heeft u een bril nodig om goed in de verte te kunnen zien? Heeft u al een zonnebril op sterkte? Bij laagstaande zon is een zonnebril op sterkte tijdens het autorijden eigenlijk onmisbaar. Voor een zonnebril op sterkte gaat u naar de erkende opticien. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

 

Welk montuur is geschikt voor een zonnebril op sterkte?

In principe kunnen er in alle normale monturen zonneglazen gezet worden. Heeft u een oude zonnebril en wilt u die op sterkte laten maken? Neem dan uw zonnebril mee en wij kijken of deze op sterkte gemaakt kan worden. Zonnebrillen uit 1 stuk, zogenaamde shields, kunnen niet op sterkte worden gemaakt.

 

Ook in hele grote zonnebrillen (vaak grote dames zonnebrillen) kunnen wij geen glazen op sterkte zetten. Een groot deel van de Ray Ban zonnebrillen kunnen op sterkte worden gemaakt zoals de Aviator en de New Wayfarer in de kleine en normale maten. Persol zonnebrillen lenen zich ook heel goed voor een zonnebril op sterkte. Dit geldt eveneens voor Serengeti zonnebrillen. Serengeti is de enige leverancier die zelf de zonneglazen op sterkte maakt. Serengeti zonneglazen zijn photochromatisch (kleuren donkerder bij meer zonlicht) en gepolariseerd. 

 

Welke zonnebril glazen zijn er?

U heeft de keuze uit verschillende kleuren glas, zoals donkergroene glazen, bruine, grijze of overlopende glazen. Maar ook oranje, roze en blauwe glazen kunnen worden geleverd. Wij hebben 4 standaard kleuren glas tegen een scherpe prijs, de overlopende glazen, ook wel dégradé zonneglazen genoemd, zijn duurder per glas. Ook zonneglazen met een hogere sterkte waardoor die dunner gemaakt moeten worden geldt een toeslag.

 

Wat kost een zonnebril op sterkte?

In principe betaalt u de prijs van het montuur plus de prijs van de op sterkte gemaakte zonneglazen. Al naar gelang uw wens voor welk type zonneglas u kiest, betaalt u vanaf €60 per glas. (vanaf €100 voor overlopende glazen.) Wilt u ze gepolariseerd hebben dan kan dat ook. U kunt het beste naar de winkel komen voor meer informatie. 


STANDAARD ZONNEGLAZEN

zonnebril op sterkte perfect voor tijdens het autorijden
zonneglazen op sterkte

Standaard zonneglazen beschermen uw ogen tegen schadelijke UV-stralen.

De Essilor Physio kleuren-range is ideaal voor mensen met lichtgevoeligheid of tijdens het rijden in de felle zon. Voor een meerprijs heeft u een overlopende (dégradé kleur) in uw zonneglas.

Een zonnebril op sterkte is ideaal tijdens het autorijden. Uw waarneming van de kleuren van verkeersborden en verkeerslichten wordt namelijk niet beïnvloed.

GEPOLARISEERDE ZONNEGLAZEN

Gepolariseerde zonneglazen op sterkte
Gepolariseerde zonneglazen op sterkte

Xperio gepolariseerde brillenglazen gaan hinderlijke schitteringen tegen, verbeteren de kleurwaarneming, verhogen het contrast en beschermen uw ogen tegen schadelijke UV-stralen.

Ze zijn ideaal voor tijdens het autorijden, sporten en andere buitenactiviteiten en voor mensen die last hebben van lichtgevoeligheid. Voor fanatieke water- en wintersporters is dit een uitstekend glas om de hinderlijke weerkaatsingen van water en sneeuw te neutraliseren.

MULTIFOCALE ZONNEBRIL

multifocale zonnebril op sterkte
multifocale zonnebril op sterkte

 

Een zonnebril kan ook heel goed gemaakt worden met multifocale zonneglazen. Dan profiteert u zowel van een vertesterkte als leessterkte in een glas. 

Vraag onze opticien naar de mogelijkheden van een multifocale zonnebril op sterkte


Of heeft u liever meekleurende glazen?

Heeft u genoeg van het afwisselen tussen u gewone bril en uw zonnebril? Dan kunt u eventueel kiezen voor meekleurende glazen. De nieuwste generatie glazen zijn nog een heel modieus. Via de firma Essilor kunt u nalezen welke voordelen het heeft: 

https://www.essilor.nl/brillenglazen/transitions