computerglazen

 

COMFORTABEL ZICHT

Computers, smartwatches en telefoons. Onze ogen hebben brillenglazen nodig die onze digitale levensstijl meer dan ooit ondersteunen. Langdurige dagelijkse schermtijd is zwaar voor uw ogen en kan digitale oogvermoeidheid veroorzaken. Met Eyezen brillenglazen op sterkte heeft u scherper zicht dan met standaard enkelvoudige brillenglazen en helpt de vermoeidheid van de ogen te verminderen. Eyezen is voor iedereen - voor uw dagelijkse bril. 

 

 

 

 

 

 

 

NU GRATIS GOOGLE NEST (HOME) BIJ AANKOOP VAN JE EYEZEN COMPUTERGLAZEN. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AKTIE :

BIJ AANKOOP VAN 2 PAAR GLAZEN UIT DE VARILUX SERIE KRIJGT U HET 4E GLAS GRATIS.

IN DEZE GLASCOLLECTIE ZITTEN ALLE MULTIFOCALE GLAZEN (BEHALVE DE BASIX) EN ALLE BEELSCHERMGLAZEN.

Varilux digitime

beeldscherm klachten

Herkent u een of meerdere symptomen van digitale oogklachten? Dat is een eerste stap richting het voorkomen van deze klachten in de toekomst. De klachten kunnen door verschillende activiteiten veroorzaakt worden. Hieronder enkele oorzaken die bij veel mensen klachten veroorzaken zijn:

 • Intensief beeldschermgebruik: het kijken naar beeldschermen vraagt veel van de ogen. Er wordt vaak en snel gewisseld tussen schermen, kijkrichtingen en kijkafstanden waardoor de ogen steeds opnieuw moeten scherp stellen. We knipperen tot wel 50% minder en knijpen vaak onze ogen samen. Droge en vermoeide ogen zijn vaak het resultaat.
 • Gamen: het langdurig spelen van computerspelletjes wordt gerelateerd aan vermoeide ogen, omdat de ogen steeds moeten focussen tussen verschillende punten.
 • Andere omgevingsfactoren: denk aan slechte belichting, te weinig of juist te veel, reflecties van het scherm en een slechte zithouding. In het laatste geval kan dit ook leiden tot nek- en schouderpijn.

 


BEELDSCHERMGLAZEN: 

Voor veelvuldig beeldscherm gebruik kunnen we een passend advies geven over beeldscherm glazen. Er is een diversiteit aan verschillende beeldscherm glazen. Na de oogmeting kunnen we hier uitgebreid uitleg over geven. Er zijn diverse soorten glazen die voor verschillende doelgroepen gemaakt worden. 

Ook voorde jongere generatie hebben we speciale glazen die er voor zorgen dat we een ondersteuning kunnen geven bij veelvuldig gebruik van schermen. Lees verder op: https://www.essilor.nl/brillenglazen/varilux/varilux-digitime

Maak vandaag nog een afspraak voor een oogmating en advies. 

Dat kan via het contactformulier of 020-4289012

 

BLAUW FILTERS

Onderstaande is geschreven door de firma Essilor. Een van werelds grootste en toonaagevende glasfabrikanten.


Onderzoek naar blauw licht
Naast de groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal van onderzoekers, heeft Essilor samen met het Paris Vision Institute verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de gevolgen van blauw licht op het oog en naar de voordelen van brillenglazen met een blauwlichtfilter. Hiervoor zijn strenge protocollen wetenschappelijk goedgekeurd door erkende wetenschappers. Onze protocollen zijn voornamelijk ontworpen om het cumulatieve effect van blauwviolet licht op het oog te simuleren. Dit heeft geleid tot vele publicaties ter ondersteuning van onze conclusies en claims (zie onderstaande lijst met publicaties, waaronder vier onafhankelijke wetenschappelijke peer-reviewed artikelen, waaronder een recent artikel gepubliceerd in Cell Death and Disease waarin wij het bewijs leveren dat blauwviolet licht een sterke aandrijver van oxidatieve stress is en een sterke remmer van de antioxidantenafweer is).

De grootste bron van blauwviolet licht komt van de zon; de blootstelling binnenshuis aan blauwviolet licht is in opkomst vanwege het toenemende gebruik van nieuwe kunstmatige lichtbronnen en beeldschermen (koudwitte LED's, LED-achtergrondverlichting enz.). Onderzoek toont aan dat op lange termijn, cumulatieve blootstelling aan golflengten van blauwviolet licht (415-455 nm) schadelijk kan zijn voor netvliescellen. Dit type blootstelling is een van de vele risicofactoren, zoals leeftijd, genetica, voeding, levensstijl, roken en zou kunnen  bijdragen aan leeftijdsgebonden macula degeneratie (LMD).

Essilor streeft naar het bevorderen van een betere gezondheid van het zicht. We hebben vertrouwen in de wetenschap waar onze claims op zijn gebaseerd. Onze dragerstesten, die systematisch worden uitgevoerd voor alle nieuwe brillenglazen die we op de markt brengen, worden uitgevoerd met dezelfde wetenschappelijke discipline om de tevredenheid van de brildrager over de visuele prestaties en het draagcomfort te bevestigen.

Onze brillenglazen voorzien van Eye Protect System™ en Crizal® Prevencia zijn ontwikkeld om ten minste 20% van de blauwviolette golflengten te filteren, zonder het zicht te beïnvloeden. Bovendien hebben verschillende rondetafelgesprekken met internationale deskundigen, waaronder gerenommeerde medici, onderzoekers en oogzorgprofessionals, geleid tot de conclusie voor het principe van voorzorgsmaatregelen en het aanbevelen van adequate oogbescherming.

Onderzoek naar de schadelijke effecten van blauwviolet licht vordert voortdurend. We blijven ons inzetten om het bewustzijn te vergroten en verder te werken aan onderzoek om onze consumenten de meest geavanceerde kijkoplossingen en bescherming te bieden.

Blauw licht en visuele vermoeidheid
Ten aanzien van  visuele vermoeidheid en het verminderen van ongemakken door middel van brillenglazen met een blauwlichtfilter, zijn we ons ervan bewust dat wetenschappelijk bewijs met objectieve metingen nog verder moet worden gebouwd, zoals door aanvullende subjectieve vragenlijsten, met daarin voldoende mechanisme specifieke testen om de meest onderliggende factoren te omvatten, van externe tot interne symptomen zoals: knipperen, oculaire oppervlaktekwaliteit, accommodatie en convergentie, pupil lichtreflex, cognitieve en sensorische-corticale vermoeidheid. Maar in veel realistische onderzoeken met subjectieve beoordelingen melden brildragers een significante verlichting van visuele vermoeidheid en ongemakken met brillenglazen met een blauwfilter, des te meer in combinatie met extra ondersteuning voor nabijzicht in een unifocaal brillenglas. We continueren onze onderzoeksinspanningen ook in dat gebied. 

 

Disclaimer: 

Deze informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld en is uitsluitend bedoeld als informatie voor opticiens en oogzorgspecialisten. U mag deze informatie niet vermenigvuldigen, kopiëren, opnieuw gebruiken, bewerken of publiceren. 

Droge ogen

Wat bij veel mensen onbekend is is dat veelvuldig beeldschermwerk kan leiden tot (zeer) droge ogen. Onderzoek heeft aangetoond dat bij normaal computer gebruik de gebruiker maar zo'n 1/3 knippert. Dit kan leiden tot minder helder zicht omdat een oog nou eenmaal traanvocht nodig heeft om helder en comfortabel te kunnen kijken. Bij contactlens gebruik kan dat nog erger zijn.

Vraag ons naar de oplossingen die we hebben hiervoor. We kunnen je misschien al op weg helpen met een tester en daarmee kijken of het probleem op te losssen is. 


blincq optiek amsterdam

Haarlemmerdijk 75
1013KC AMSTERDAM
020 - 428 9012 
info@blincqoptiek.nl 

SVP NIET BELLEN OF MAILEN OF WE EEN BEPAALDE (ZONNE)BRIL OP VOORRAAD HEBBEN. DAARVOOR GRAAG NAAR DE WINKEL KOMEN !

Telefonische bereikbaarheid : Tijdens openingstijden di. t/m vr. van 9.30 uur tot 18.00 uur. Zaterdag 9.30 uur tot 17.00 uur.

zondag en maandag gesloten dus telefonisch NIET bereikbaar. Stuur even een mailtje als je een vraag hebt.

Openingstijden brillenwinkel

 • Maandag en zondag: gesloten
 • Dinsdag t/m vrijdag: 9.30 uur tot 18.00 uur.
 • Zaterdag: 9.30 uur tot 17.00 uur. 

opticien met Visie

 • Klant staat altijd centraal
 • Vakkundige opticien in Amsterdam
 • Trendsettende brillenmerken
 • Oog voor fashion en kijkcomfort
 • Internationale klantenkring