enkelvoudige brillenglazen

Enkelvoudige brillenglazen zijn glazen voor of een veraf sterkte of een dichtbij sterkte. U kunt met deze glazen scherp in de verte zien of scherp dichtbij. De meestverkochte brillenglazen (95%) zijn enkelvoudige kunststof glazen die voorzien zijn van een kraswerende en ontspiegelde coating. (onderzoek naar brillenglazen consumentenbond 2018)

Glas of kunststof brillenglazen?

Brillenglazen van glas of kunststof brillenglazen?
Brillenglazen van glas of kunststof brillenglazen?

Tegenwoordig wordt 95% van alle brillenglazen van kunststof gemaakt. Vroeger werd er vaker voor echt glas gekozen. Dit omdat glazen brillenglazen toen t.o.v. kunststof minder snel krasten.  Nadeel van glas: het kan breken bij vallen. Glas is bovendien zwaar. Kunststof brillenglazen zijn veel lichter. Door de steeds beter wordende coatings, krast kunststof nu ook veel minder.

brillenglazen met Kraswerende coating

Kunststof enkelvoudige brillenglazen met kraswerende coating
Kunststof brillenglazen met kraswerende coating

Kunststof brillenglazen worden tegenwoordig vaak voorzien van een extra hardingslaag. Zo’n kraswerende coatingslaag  beschermd het glas tegen krassen. Innovaties op het gebied van kraswerende beschermlagen zorgen voor steeds betere brillenglazen. Let op! Gebruik geen citroenzuurhoudende middelen bij het onderhoud van uw brillenglazen (zoals afwasmiddel).Dat tast de coating aan! Gebruik geen heet water maar lauw water en een droog brillendoekje om uw glazen schoon te maken.

meer zicht met ontspiegelde brillenglazen

ontspiegelde enkelvoudige brillenglazen
ontspiegelde brillenglazen

Een ontspiegelingslaag in brillenglazen zorgt voor helderder zicht. Groot voordeel van ontspiegeling is dat uw glazen geen storend licht weerkaatsen waardoor uw ogen beter te zien zijn. Een ontspiegelingslaag (of anti-reflectielaag) is vooral voor bedoeld om spiegelingen uit het beeld dat je ziet te houden. Hierdoor is het beeld contrastrijker, je hebt een helderder beeld. Het maakt het glas ook doorzichtiger, zodat er meer licht doorgelaten wordt.