Enkelvoudige brillenglazen

Enkelvoudige brillenglazen zijn glazen voor of een veraf sterkte of een dichtbij sterkte. U kunt met deze glazen scherp in de verte zien of scherp dichtbij. De meestverkochte brillenglazen (95%) zijn enkelvoudige kunststof glazen die voorzien zijn van een kraswerende en ontspiegelde coating. (onderzoek naar brillenglazen consumentenbond 2018)

Denk je dat je glazen te dik worden omdat je sterkte wat hoger dan gemiddeld is? Dan kunnen we je glazen altijd dunner laten maken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Het dunner laten maken betekend bij kunststof ook dat ze meteen lichter in gewicht worden en dat het draagcomfort bevorderd. 

Brillenglazen van glas kunnen net iets dunner gemaakt worden dan kunststof glazen alleen worden die niet lichter in gewicht.

Alle dunner gemaakte glazen zijn voorzien van een ontspiegeling en krasvaste laag.

Glas of kunststof brillenglazen?

Brillenglazen van glas of kunststof brillenglazen?
Brillenglazen van glas of kunststof brillenglazen?

Tegenwoordig wordt 95% van alle brillenglazen van kunststof gemaakt. Vroeger werd er vaker voor echt glas gekozen. Dit omdat glazen brillenglazen toen t.o.v. kunststof minder snel krasten.  Nadeel van glas: het kan breken bij vallen. Glas is bovendien zwaar. Kunststof brillenglazen zijn veel lichter. 

Brillenglazen met kraswerende coating

Kunststof enkelvoudige brillenglazen met kraswerende coating
Kunststof brillenglazen met kraswerende coating

Kunststof brillenglazen worden tegenwoordig vaak voorzien van een extra hardingslaag. Zo’n kraswerende coatingslaag  beschermd het glas tegen krassen. Innovaties op het gebied van kraswerende beschermlagen zorgen voor steeds betere brillenglazen. 

Ontspiegelde brillenglazen

ontspiegelde enkelvoudige brillenglazen
ontspiegelde brillenglazen

Een ontspiegelingslaag in brillenglazen zorgt voor helderder zicht. Groot voordeel van ontspiegeling is dat uw glazen geen storend licht weerkaatsen waardoor uw ogen beter te zien zijn. Een ontspiegelingslaag (of anti-reflectielaag) is vooral voor bedoeld om spiegelingen uit het beeld dat je ziet te houden.