Contactlenzen

De juiste contactlenzen aanmeten is maatwerk.

Voor het eerst contactlenzen?

Voor het aanmeten van contactlenzen zijn meer gegevens nodig dan alleen de sterkte. Lenzen aanmeten is altijd maatwerk of je nu een hoge of lage sterkte hebt.  Omdat ieder oog anders is zal de contactlens specialist zowel uw sterkte als de bolling van het oog precies opmeten zodat u deskundig advies kunt krijgen over de mogelijkheden. Het belangrijkste is dat u op een "gezonde" manier lenzen draagt.

Een contactlensaanpassing kost € 47,50-. In veel gevallen zit hier een proefset (zachte) lenzen en de nacontrole bij inbegrepen. Onze specialist zal je precies alle opties uitleggen na de aanpassing.

 Draag je lenzen van de drogist, Hema of bv Action? Die controleren wij niet omdat wij daar de kwaliteit niet van kennen en dus niet aanbevelen.

Zachte contactlenzen

Blincq Optiek Amsterdam heeft veel ervaring met het aanmeten van zachte contactlenzen. Draagcomfort van de lenzen is daarbij van essentieel belang. Naast de oogmeting meten we ook de bolling van uw oog. Op basis waarvan we de juiste zachte lenzen voor u kunnen bestellen.  We bestellen eerst zogenaamde proeflenzen voor u zodat u kunt ervaren of dit het type lens is welke voor u prettig is qua draagcomfort en natuurlijk zicht.

 

Wegens aanhoudende drukte kan het zijn dat we geen controle uitvoeren als je lenzen elders koopt en geen bestelling bij ons wenst te plaatsen.

zachte contactlenzen amsterdam
zachte contactlenzen aan laten meten door onze contactlensspecialist

Harde contactlenzen

Harde (zuurstofdoorlatende) contactlenzen gaan langer mee dan zachte contactlenzen. Harde lenzen zijn wel iets duurder dan zachte lenzen in de eerste aanschaf . Op de langere termijn zijn ze dus wel wat goedkoper. 

Heb je harde lenzen van een andere opticien en wil je die laten controleren? Dan hebben we alle gegevens van die lenzen nodig. 

Onze contactlensspecialist legt u graag uit wat de verschillen, de voordelen en de nadelen van harde contactlenzen zijn.

harde contactlenzen amsterdam
harde contactlenzen aan laten meten door onze contactlensspecialist

Nachtlenzen

Relatief onbekende lenzen zijn Nachtlenzen. Heb je een sterkte die tot ongeveer -4.50 gaat dan is er eventueel een mogelijkheid om nachtlenzen te gaan dragen.

Deze lenzen draag je alleen 's nachts. Na het opstaan doe je de lenzen uit en kan je dag door zien zonder bril of lenzen. Je kan het zien als een veilig alternatief voor de laserbeandeling waar nog steeds risico's aan kleven. 

Hoe werkt het? Dat kunnen we je het best uitleggen in de winkel. Het is een lenstype dat al een jaar of 25 op de markt is en voor een grote groep lensdragers een perfecte oplossing biedt. 


Uitgebreide uitleg

Ga je voor de eerste keer lenzen dragen? Dan leggen we je precies uit hoe dat moet. Op de afspraak gaan we je leren om lenzen in te zetten en uit te halen. Je moet er minimaal 1 in hebben gehad en uitgehaald om ze mee te mogen nemen.Als je de lenzen hebt gedragen gaan we ze na een afgesproken periode controleren. Zo houden we goed in de gaten hoe het gaat. 

 Droge ogen:

Een groeiend probleem op dit moment zijn de droge ogen.

Door toenemend beeldschermgebruik drogen onze ogen uit. Dit is met het dragen van contactlenzen zeker zo. Achter een beeldscherm, telefoon en andere apparatuur knipperen we nog maar zo'n 35 % van wat een oog natuurlijk moet doen. Als je op een droog oog een contyactlens zet dan werkt die door het poreuze materiaal als een sponsje en haalt die het laatste stukje traanvocht weg .Hierdoor verminderd het draagcomfort en het zicht. In sommige gevallen wel tot zo'n 50%.

Vraag onze specialisten of we een oplossing voor je hebben. Dat kan per persoon verschillend zijn namelijk.